fredag den 10. september 2010

Test dit kolesterol - Kolesteroltest

Har du styr på dit kolesteroltal? Nej, det er der vist mange af os der ikke har og det kan være svært at finde motivationen til at gå til lægen. Hvad nu hvis det viser sig at være for højt....

Men det er vigtigt at vide hvis man har for højt kolesteroltal. Det er farligt men mest af alt - man kan gøre noget ved det. For at gøre noget ved det, kræver det imidlertid at man ved det er for højt. Det kræver således at man ændrer sine kostvaner mm, og det er de færreste de gør det uden at man har en grund til det.


Man kan nu få en kolesteroltest som man kan bruge hjemme i stuen. Der er derfor ikke længere nogen undskyldning for IKKE at teste sit kolesteroltal. Testen er omtalt i Ekstrabladet og er meget let at anvende. Eksperten udtaler her: "- Testen kan være et fingerpeg. Men få det efterfølgende tjekket hos lægen, siger professor Peter Norsk."

Så får du en positiv test, så husk at gå til lægen. Har du selv en mistanke om for højt kolesteroltal bør du gå til lægen - også selv om testen er negativ. Du kan således ikke stole 100% på en kolesteroltest.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar