fredag den 10. september 2010

Mål dit blodtryk - sikkert at måle hjemme

Med en fuldautomatisk blodtryksmåler kan du nemt og sikkert måle dit blodtryk derhjemme. Herved kan du selv følge udviklingen i dit blodtryk og holde øje med at det ikke bliver for højt. I ekstrabladets test af Microlife BPA 100 blodtryksmåler vurdere eksperten:
"- Sikker målemetode, fordi der bruges manchet. Men få alligevel tjekket næste gang, du er hos lægen - som kontrol, siger professor og blodtryksforsker Peter Norsk."

I praksis er det faktisk ofte lægens apparat der måler forkert, da de bruges til rigtig mange målinger og desværre ikke bliver ofte nok kalibreret. Hvis du køber en blodtryksmåler af tilstrækkelig høj kvalitet bør du derfor stole på resultatet også i forhold til resultatet ved lægen. Hos lægen er man også ofte en smule stresset, etc., hvilket kan påvirke resultatet.

2 kommentarer:

  1. Er temmelig overrasket over hvor præcis sådan en blodtryksmåler er, fik tjekket mit blodtryk hos lægen om formiddagen, og tjekket det så igen med min egen blodtryksmåler fra med24 da jeg kom hjem og der var næsten ingen forskel, så har man lidt problemer med for højt eller lavt blodtryk vil jeg anbefaler man overvejer en sådan blodtryksmåler, de er både præcise og billige.

    SvarSlet
  2. Helt enig fatter ikke at ikke flere har en blodtryksmåler derhjemme, så meget koster de heller ikke.

    SvarSlet