tirsdag den 14. december 2010

Hvilken Hjertestarter skal jeg vælge?

Der findes efterhånden rigtig mange Hjertestartere på markedet og det kan derfor være svært at vælge hvilken man skal investere i. Hjerteforeningen anbefaler modellen Zoll AED Plus Hjertestarter. Denne model har vi nu selv set nærmere på...

Zoll AED Plus Hjertestarter er meget brugervenlig med dansk tale og danske tekster. Og netop brugervenligheden er afgørende, når man skal vælge en Hjertestarter. Mange steder vil det være lægmænd som skal anvende Hjertestarteren og de vil ofte være stressede, da de står i en uvant situation.

Netop i forhold til uøvede førstehjælpere har Zoll AED Plus Hjertestarter sin helt store force. Den er den eneste Hjertestarter på markedet, som giver brugeren feedback på den Hjertemassage, som man SKAL give under genoplivningen. Hjertemassagen er faktisk den væsentligste del af genoplivningen, når det gælder om at redde liv.

Zoll AED Plus Hjertestarter giver feedback i form af stemme ("pres hårdere", etc.) og i form af et lille barometer på displayet, som indikerer om man skal trykke hårdere eller mindre hårdt. Denne feedback er en kæmpe hjælp til en uøvet førstehjælper, som i en stresset situation skal genoplive en person med hjertestop.

Zoll AED plus er derfor et godt valg til alle steder, hvor der en mulighed for at det er en uøvet person som kommer til at stå for den indledende genoplivning, inden professionel assistance når frem.

Til professionelle brugere (falckredere, etc) kan man overveje en lidt billigere model, hvor der ikke er feedback på hjertemassagen. Det er den unikke elektrode på Zoll hjertestarteren (CPR-D padz) som giver mulighed for feedback. Denne er ret dyr og man kan derfor overveje en anden model, hvor det kun er øvede førstehjælpere, der vil komme til at bruge hjertestarteren.

1 kommentar:

  1. God kvalitet på sådan en Zoll hjertestarter, vi har lige fået et kursus i dem nede på vores fitness center. Ville ønske flere steder hvor der kommer større menneskemasser ville overveje at anskaffe sådan en, er ikke så få liv det kunne reddes hvis flere steder havde de her hjertestartere hvad enten der en en zoll hjertestarter eller en af de mange andre, sørg dog altid for at få en i god kvalitet.

    SvarSlet