tirsdag den 10. august 2010

Den bedste blodtryksmåler

Du behøver ikke en recept for at købe en ”hjemme” blodtryksmåler. Men før du bruger 500 til 1000 kr., bør du tale med din læge om, hvorvidt du har brug for blodtryksmåler. Ofte kan du også låne et blodtryksapparat direkte hos din egen læge

Salg af blodtryksmåler estiger stødt. En af grundene kan være, at Hjerteforeningen og andre medicinske grupper har bebudet, at personer med hypertension eller er mistænkt for højt blodtryk, rutinemæssigt bør kontrollere sig selv. Personer der bør overveje måling af blodtryk er:
* Seniorer, hvis blodtryk kan variere
* Personer, som oplever "white-coat hypertension", en stigning i blodtrykket, når de testes af en læge kontor
* Personer med diabetes, for hvem stram blodtrykskontrol er vigtig.

Flere personer skal kontrollere sig selv derhjemme, og det er vigtigt, at de vælger den bedste blodtrykmåler, herunder overvejer anordninger, der vil give nøjagtige målinger. Her tænkes eksempelvis på den såkaldte MAM-teknologi, hvor blodtryksapparatet laver 3 på hinanden følgende målinger, før den endelige måling vises. Ifølge Hjerteforeningen den mest præcise form for måling.

Blodtryksapparater med en meget høj nøjagtighed er bl.a. Microlife BPA 100 plus med MAM funktion. En anden populær blodtryksmåler er Omron M6 comfort, der med fleksibel manchet kan bruges af flere personer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar